Teata kohatust postitusest - aialeht@aialeht.ee
Aiandus
paprikataimedel lehed auklikud
| takjas 19. mai 2011, kl 21.16 |
Paprikataimed hakkavad meil kilemajas juba õitsema, aga nüüd avastasin eile, et ühel taimel kõik lehed auklikud. Ja täna teine, kolmas, neljas taim auklike lehtedega.
Uurisin ja leidsin kurikaela, aga kes see küll on, ma ei tea? Välja näeb nagu väike heleroheline rohutirts.
Pesin praegu jooksva veega lehed üle ja ühe pahareti sain ka kätte. Minu 10 taimest neli on rikutud lehtedega, kui vaid sellega asi lõpeks.
Uurisin ja leidsin kurikaela, aga kes see küll on, ma ei tea? Välja näeb nagu väike heleroheline rohutirts.
Pesin praegu jooksva veega lehed üle ja ühe pahareti sain ka kätte. Minu 10 taimest neli on rikutud lehtedega, kui vaid sellega asi lõpeks.
| Aialeht.ee 23. mai 2011, kl 16.00 |
Sellise kirjelduse järgi on raske, kui mitte võimatu pahalast tuvastada. Lehti võivad auguliseks närida kes iganes, pilt oleks muidugi abiks.
Paprikate jt taimede lehed söövad auklikuks nt köögivilja öölaste röövikud, kes on mitmetoidulised. Oma "toitumisretki" korraldavad nad enamasti öösiti, seega on nende tabamine päevasel ajal suhteliselt keeruline. Lihtsaim viis nende tõrjumiseks on neid nende ilmumisel taimele ära korjata, parim on seda teha õhtusel ajal, mil nad muutuvad taas aktiivsemaks.
Endale ja keskkonnale ohutu on ka pritsimine rohelise seebi lahusega, mis muudab paprikalehed röövikule ebameeldivaks. Vajadusel võib tõrjet korrata.
Paprikate jt taimede lehed söövad auklikuks nt köögivilja öölaste röövikud, kes on mitmetoidulised. Oma "toitumisretki" korraldavad nad enamasti öösiti, seega on nende tabamine päevasel ajal suhteliselt keeruline. Lihtsaim viis nende tõrjumiseks on neid nende ilmumisel taimele ära korjata, parim on seda teha õhtusel ajal, mil nad muutuvad taas aktiivsemaks.
Endale ja keskkonnale ohutu on ka pritsimine rohelise seebi lahusega, mis muudab paprikalehed röövikule ebameeldivaks. Vajadusel võib tõrjet korrata.
| takjas tänab vastajat 24. mai 2011, kl 15.19 |
| margus 29. juuni 2012, kl 23.08 |
Mure paprikataimedega kasvuhoones. Peale istutamist varsti hakkasid ilusatel taimedel lehed koltuma, viljusid ja viljad on kreeka pähkli suurused. Nüüd hakkasid lehed varisema ja varte ülemistel hargmikel tekkib mingi mädanik, koht koltub ja murdub sealt. Taimed on omakasvatatud ja varem pole midagi taolist juhtunud. Paprikakasvatus on vist nii uus meil, et varasemates aiandusalastes pole sellest juttu ega nõu. Tänan vastuse eest.
Lisa postitus
reklaam