Teata kohatust postitusest - aialeht@aialeht.ee
Toataimed
Mure varjukannikestega

Liina 22. august 2012, kl 15.52
Tere!
Ei teagi, kas on mõni haigus mu kahele säntpooliale külge tulnud või on taimed lihtsalt oma elu ära elanud, kui probleem on järgmine: taimed ei kasva enam absoluutselt, st uusi lehti ei tule ja need mis tulevad on väga väikesed ega kasva üldse suureks, mõned lehed on lausa natuke moondunud kujuga. Ometi kastan ja väetan taimi korrapäraselt, jälgin, et muld poleks liiga kuiv ega liigniiske. Samuti ei ole näha ei mullal ega ka taimelehtedel mingeid sitikaid-satikaid, et saaks öelda, et see mure on seotud kahjuritega. Ja no muidugi ei ole need taimed juba väga pikka aega õitsenud.
Kas kellelgi on ka taoline probleem säntpooliatega olnud või teab aidata, mida ma tegema peaksin? Või on kõige mõttekam hoopiski vana taim ära visata ja uus muretseda?

Mul 22. august 2012, kl 23.58
analoogne mure, aga tegelikult tean, et oma lollus:) Ükskõik, mida targad raamatud ütlevad, ei tohi varjukannikesi ümber istutada. Mina istutasin kõik oma kümmekond varjukannikest, mis varem ilusasti õitsesid, eelmisel kevadel ümber ja nüüd ei tule ei lehti ega õisi. Emal on varjukannikesed juba 10 aastat ühes mullas ja õitsevad mis mühiseb. No võib-olla on aegajalt mulda potti lisanud, aga mingit poputamist seal majas küll ei toimu. Mina aga lihtsalt ootan, et äkki aeg parandab haavad. Mõtle, äkki oled ka mingit režiimi muutnud. Valgust näiteks.

Liina 23. august 2012, kl 11.12
Hm, ilmselt on minulgi siis tingitud see probleem ümberistutamisest, sest kevadel istutasin kolm kannikest ümber ja ühe olin sunnitud juba minema viskama, sest temast ei tulnud mitte midagi. Samas kui mõelda, siis ema polnud mul ka kunagi ühte kannikest, mis juba u ka 10 kasvanud ja õitsenud, kunagi ümber istutanud ja taim oli väga ilus. Oh jah, eks see ole oma viga, järgmiste taimede puhul teab siis, et pigem las kasvavad samas mullas.
Kuid suured tänud abi eest :)

aime 09. september 2012, kl 19.41
Täielik jama,et kannikesi ei tohi ümber istutada,Mina istutan iga paari aasta tagant ja kogu aeg õitsevad terve suve.Väetan kasvuajal spetsiaalse kannikestele mõeldud väetisega.Kastmine olgu pigem vähem,liiga märjas mullas lahevad küll välja.Istutada tuleks hapulembeliste taimede mulda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

Maaleht
AS Eesti Ajalehed
Narva mnt 11e, 10151 Tallinn

Maalehe toimetus
Narva mnt 13, 10151 Tallinn

Pank:
SEB Pank 10002019347001, kood 401
Äriregistri nr: 10004521