Teata kohatust postitusest - aialeht@aialeht.ee
Taimekahjurid aias
Sipelgad kirsi- ja pirnipuudel
| andra 16. mai 2011, kl 09.19 |
| Tiiu Tarang 16. mai 2011, kl 11.24 |
Tere,
Milleks sipelgaid pritsida, nad on üldiselt kasulikud putukad va kasvuhoones taimede all (lillepottides)või uuristamas kiviplaatide vahel? Nad ei tee kirssidele ega pirnidele midagi, ilmselt on sul puudel lehetäid hoopis kallal, kuna sipelgad tulevad lehetäide magusa mesineste peale. Võid kasutada lehetäide vastu rohelise seebi lahust (looduslik), või kui soovid keemiliselt tõrjuda toimivad kõik turul olevad preparaadid.
Raudsulfaat ja vaskoksiidkloriid on haiguste vastu, seetõttu pole ka putukatele mingit mõju.
Milleks sipelgaid pritsida, nad on üldiselt kasulikud putukad va kasvuhoones taimede all (lillepottides)või uuristamas kiviplaatide vahel? Nad ei tee kirssidele ega pirnidele midagi, ilmselt on sul puudel lehetäid hoopis kallal, kuna sipelgad tulevad lehetäide magusa mesineste peale. Võid kasutada lehetäide vastu rohelise seebi lahust (looduslik), või kui soovid keemiliselt tõrjuda toimivad kõik turul olevad preparaadid.
Raudsulfaat ja vaskoksiidkloriid on haiguste vastu, seetõttu pole ka putukatele mingit mõju.
| kata 23. mai 2011, kl 13.49 |
| Nooraednik 23. mai 2011, kl 14.56 |
Meil ka sipelgad ploomipuudel. Pesitsevad tüve alumises osas. Aga kahtlustan, et nad teevad rohkem kahju kui kasu. Nimelt on tüve alumises osas koor kuivanud ja lahti ning sipelgad uuristavad seal veelgi. Ja selle tulemusel ei taha puud eriti hästi kasvada ja kipuvad kuivama. Parandage kui ma eksin aga mina olen arvamusel, et puud kuivavad sipelgate süül.
| võilill 26. mai 2011, kl 19.00 |
seda,et sipelgad kasutavad lehetäisid "lüpsilehmadena",on ammu teada!nad ei hävita lehetäisid,vastupidi!lepatriinud on lehetäidest toitujad!kui tahad maheaiandust,siis ära kemikaale kasuta,fayrivesi teeb lehed kleepuvaks ega lase täidel mugida,kasuta seda ja mitte üks,vaid mitu korda!
Lisa postitus
reklaam