Teata kohatust postitusest - aialeht@aialeht.ee
Maasikakasvatus
Marjadeta maasikad

Maasu 05. juuni 2012, kl 21.21
Meil on sõbrannaga ühine mure: mõlemal on peenras lopsakad kõrgekasvulised maasikataimed, mis õitsevad rikkalikult, aga vilju külge ei tule. Õievarred on pikad ja tugevad, peale kroonlehtede varisemist jäävad tupplehed avali ning õie südamik ei arene viljaks, vaid jääb pisikeseks roheliseks nupsuks. Samuti areneb nendel taimedel eriti rohkelt risoome ja tütartaimi, mis ka ei vilju. Olen üsna kindel, et tegemist ei ole õielõikaja tegevuse tagajärgedega.

endla 06. juuni 2012, kl 13.00
Ei saa just raudselt kindel olla aga ma arvan et teie maasikad on liiga rammusa maa peal ja ka võivad olla liiga tihedalt.Öeldakse et taimede vahe peaks olema vähemalt 30-40cm.Aga väetamise koha pealt tean oma kogemuse järgi - panin ka ühel sügisel taimedele küllalt värsket sõnnikut ja järgmisel kevadel olid taimed tõesti võimsad,õtsesid samuti kuid ei loonud marju .Jäid ainult tugevad õeirootsud järgi.Siis üks naabrimemm ütles et liiga palju rammu ei ol ka hea.Nüüd olen sõnnikut pannud pärast marjade ära korjamist ,et jõuaks sügiseks ära kõduneda ja üritan ikka veidi kõdusõnnikut panna mitte päris toorest.

Maasu 06. juuni 2012, kl 20.29
See oleks küll lihtne lahendus, aga ei sobi mitte. Nimelt kasvavad samas peenras ka sellised taimed, mis kannavad vilju, taimede vahe ongi 30 cm ja paraku pole ma kunagi oma maasikaid väetanud.

heh 06. juuni 2012, kl 23.49
see on maasika roheõielisus või nn "nõialuudsus". Neist ei saagi marja. Kogu istandus tuleb hävitada, taimed põletada ja 15 a ei saa sinna enam maasikat panna.
kahjuks turul palju müüa selliseid taimi ja need ahvatlevad kuna on väga ilusad, tugevad.

heh-ile 09. juuni 2012, kl 18.58
Jutt jumalast õige. Viimastel aastatel on seda väga vastikut viirushaigust kole palju liikvel. Sama nähtuse all kannatavad muide ka võililled - lopsakal taimel on hunnik kummalisi pusas rohekaid õienutse, mitte õisi ja nad nakatavad järjest suuremaid alasid. Maasikast aga tuleb raudselt lahti saada, mul endal oli kolm aastat tagasi sama jama. Kõik hävitasin ära, Lätist tõin uue sordi ja vahetasin maad.

võilill 14. juuni 2012, kl 19.30
need maasikad tuleb välja kaevata ära visata.kunagi vanaema aias olid kah sellised-metsikult kasvasid naatide vahel ja kunagi polnud neil marju küljes,kuigi õitsesid.kaeva üles ja viska ära.maasika nõialuud on teine asi-siis on õied kohe sellised känkras ja ebanormaalsed.kohe näha,et haiged.aga sinul ju maasikaõied ilusad kui ponksid?kunagi kusagilt kuulsin ka selliste maasikate kohta,mis neil viga on,aga olen unustanud,sorry.ainult niipalju mäletan,et mingi ohtlik,leviv haigus see pole...

tühikargajad 26. juuni 2012, kl 21.27
Nii kutsusin ilusa pika varrega maasikaid,mis samuti õitsesid ja vilju ei moodustanud.Sain naabrinaiselt sellise sordi, peenratäie ja ei midagi.. Rookisin välja ja põletasin ja tõin teiselt tuttavalt uued taimed asemele. Kannavad kenasti Ei pea kolme ega 15 aastat ootama.
Nüüd tulid õielõikajad. Aga nad polnud väga aktiivsed. Maasikate vahel olid mul teab kust sattunud tomatiseemnetest kasvanud tomatitaimekesed ja küüslaugud. Sügisel ja varakevadel mürgitan, ennem mitte.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Lisa postitusele link, pilt või video!  

Maaleht
AS Eesti Ajalehed
Narva mnt 11e, 10151 Tallinn

Maalehe toimetus
Narva mnt 13, 10151 Tallinn

Pank:
SEB Pank 10002019347001, kood 401
Äriregistri nr: 10004521