Teata kohatust postitusest - aialeht@aialeht.ee
Toapalmid
Mida see rahu-palmlehik õieti tahab?
| Urve 11. jaanuar 2012, kl 10.28 |
Mida see rahu-palmlehik õieti tahab? Mõni aasta tagasi sai äkilist päikest,kõrbes heledaks ja oli üsna räbala olemisega. Õnneks kuskilt oli meelde jäänud, et võib lehed maha lõigata, käbi ringi istutada ja saab jälle uue palmi. Ja vaata imet, nii sai tõesti taim uuendatud. Aga kui ma õieti mäletan, oli enne tal 4lehte, nüüd kolm! Ja on umbes nii poole meetri pikkused, otsast veidi krussis-kaardunud mingil põhjusel ja ei ole seda nägugi, et selle taimega võiks veel midagi juhtuda, no et kasvaks mõni leht juurde või et ta üleüldse suuremaks kasvab! Mis sellele taimele meelt mööda on? Mul on töö juures ka üks vähemalt 15 aastat vana datlipalm, ise panin kasvama kunagi. See ka kolletab ja kuivab, sama palju, kui juurde kasvab, tuleb ära lõigata kuivanud lehti. Ruumi on tal küllaga, valgust ka, aga ilusaks saanud ta ei ole kunagi. On keskküttega maja ja vahel teeb ehk päike ka liiga(kevadel). Kas võib olla, et palmil on liiga palav? On kortereid ja fuajeesid, kus palmid kõrguvad laeni, mul kõik tingimused ehk paremad, aga uhket-ilusat palmi netu! Ehk ei ole datlipalm see õige?
| Annela Nõmmik 11. jaanuar 2012, kl 19.37 |
Rahu - palmlehik on aeglasekasvuline taim, uus lehekodarik kasvab igal teisel aastal. Talvine temperatuur kusagil 15 kraadi piires ja kasta vähem ja hoidke taime kuivemana. Ta on suur valguselemb ja armastab värsket õhku.
Datlipalmi puhul võibolla õhuniiskust vähe, proovige kevadel ümberistutust ja vaadake taim hoolega üle, et kahjureid pole. Üldiselt on datlipalmid kõige enam levinud meie kodudes ja asutustes. Loomulikult tasub alati kätt proovida ka teiste liikidega (harilik - karuspalm, forsteri - kentiapalm jt.)
Datlipalmi puhul võibolla õhuniiskust vähe, proovige kevadel ümberistutust ja vaadake taim hoolega üle, et kahjureid pole. Üldiselt on datlipalmid kõige enam levinud meie kodudes ja asutustes. Loomulikult tasub alati kätt proovida ka teiste liikidega (harilik - karuspalm, forsteri - kentiapalm jt.)
Lisa postitus
reklaam